Help, mijn koptelefoon werkt niet!

Controleer de oortjes

Het handigste om mee te beginnen is te kijken of de oortjes niet vies zijn, soms kan dit het geluid dempen. Daarnaast is het handig om de kabel goed te controleren, het kan namelijk zijn dat er een kabelbreuk is in de kabel, vaak is een kabelbreuk ook te horen aan een krakend geluid tijdens de muziek, of soms helemaal geen geluid.

Controleer uw telefoon

Het kan ook zijn dat uw telefoon niet goed ingesteld is, dat er bijvoorbeeld op bluetooth apparaten wordt afgespeeld, echter is dit niet vaak het geval. Controleer uw AUX-ingang, het gedeelte waarin u de kabel in de telefoon stopt, soms ook wel Koptelefoonpoort genoemd. Deze poort is erg gevoelig voor stof, met stof in de poort is de muziek vaak erg oppervlakkig en kan het ook kraken. Meestal is de stof makkelijk weg te halen door voorzichting met een wattenstaafje of tandenstoker het stof eruit te halen. Met te veel stof is het zelfs mogelijk dat u de koptelefoon niet eens meer kan aansluiten, omdat er simpelweg te veel stof in zit. Het is aan te raden om de stof uit de poort te verwijderen.

Werken de oortjes nog steeds niet, lees dan verder.

Het bedieningspaneel werkt niet

Vele oortjes hebben een handig bedieningspaneel, waarmee u het geluid kunt aanpassen en muziek stop kunt zetten. Echter het is mogelijk dat deze niet werkt, dit kan aan meerdere dingen liggen. 
Ten eerste is het mogelijk dat uw telefoon dit niet ondersteund, maar de recente smartphones zouden hiermee geen problemen mee moeten hebben. Ten tweede kan het zijn dat uw telefoon het niet herkend, als u bijvoorbeeld Apple oortjes gebruikt, is het mogelijk dat alleen Apple producten het bedieningspaneel ondersteunen, en geen Samsung producten, vice versa. Als laatste is het handig om een vergelijkend product te proberen, het kan namelijk ook zijn dat de fout in de telefoon zit. Is dit niet het geval dan kunt u contact zoeken met onze klantenservice voor extra uitleg.

De microfoon werkt niet

Kijk eerst of uw microfoon niet onder het stof zit, dit dempt namelijk inkomend geluid. Daarnaast, kan het zijn dat uw telefoon niet compatibel is met de desbetreffende microfoon, dit is vaak het geval als u een Apple product gebruikt op een Samsung, en vice versa. Werkt de microfoon nog steeds niet? Dan kunt u contact zoeken met onze klantenservice voor extra uitleg.

Er komt geen geluid uit

Het is erg vervelend wanneer er geen muziek of geluid uit de koptelefoon komt, hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Check eerst of u de Headphone Jack, de aansluiting, goed in de poort heeft zitten. Daarnaast kan het zijn dat u, zonder het door te hebben, nog in verbinding staat met een ander afspeel apparaat. Dit houdt in dat u dan muziek afspeeld op een apparaat waarmee u eerder in verbinding heeft gestaan. Dit is alleen mogelijk met bluetooth apparaten, apparaten zonder bluetooth zullen bij het uithalen van de kabel, gelijk het contact verbreken. Komt er geen geluid uit één oortje, of nog steeds niet uit beide. Neem dan contact op met de klantenservice voor verdere uitleg.

Bij andere problemen die niet hierboven vermeldt staan, is het aan te raden om contact op te nemen met de klanten service.

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk