Handleiding voor A146, ST68/69 & ST77/78

Ervaart u problemen met het afspelen van muziek voor uw USB-C oortjes? Of doet uw USB-C verloop adapter niet wat die zou moeten doen?  Zie dan de onderstaande handleiding.

Controleer de ingang

Controleer uw USB-C-ingang, het gedeelte waarin u de kabel in de telefoon stopt. Deze poort is erg gevoelig voor stof, met stof in de poort is de muziek vaak erg oppervlakkig en kan het ook kraken. Meestal is de stof makkelijk weg te halen door voorzichting met een wattenstaafje of tandenstoker het stof eruit te halen. Met te veel stof is het zelfs mogelijk dat u de koptelefoon niet eens meer kan aansluiten, omdat er simpelweg te veel stof in zit. Het is aan te raden om de stof uit de poort te verwijderen.

Controleer de oortjes 

Het handigste om mee te beginnen is te kijken of de oortjes niet vies zijn, soms kan dit het geluid dempen. Daarnaast is het handig om de kabel goed te controleren, het kan namelijk zijn dat er een kabelbreuk is in de kabel, vaak is een kabelbreuk ook te horen aan een krakend geluid tijdens de muziek, of soms helemaal geen geluid.

Werken de oortjes of verloopstekkers nog steeds niet, lees dan verder.

Er komt geen geluid uit

Het is erg vervelend wanneer er geen muziek of geluid uit de koptelefoon komt, hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Check eerst of u, zonder het door te hebben, nog in verbinding staat met een ander afspeel apparaat. Dit houdt in dat u dan muziek afspeeld op een apparaat waarmee u eerder in verbinding heeft gestaan. Dit is alleen mogelijk met bluetooth apparaten, apparaten zonder bluetooth zullen bij het uithalen van de kabel, gelijk het contact verbreken.

veelvoorkomend probleem

Nieuwe smartphones die enkel een USB-C ingang hebben spelen muziek af via die poort, het kan bij enkele telefoons zijn dat die het geluid nog niet gelijk via die poort afspeeld, als u de volgende stappen onderneemt is de kans groot dat dat probleem verholpen is. 

  1. Ga naar uw instellingen van uw smartphone
  2. Ga naar uw telefoon informatie en klik paar keer snel achter elkaar op het bouwnummer, hiermee ontgrendeld u de ontwikkelaarsopties
  3. Bij ontwikkelaarsopties zoek op "Uitschakelen USB Audio-routing" (Dit kan in elke telefoon lichtelijk verschillen van naam) Als deze aangevinkt is (aan staat) klik deze dan uit

Als u deze stappen hebt gehad, en het werkt nog niet start de smartphone dan even opnieuw op.

Mocht het zijn dat u nog steeds geen geluid krijgt uit uw USB-C poort, dan kan dit een software fout zijn, het is bekend dat de Google Pixel 2 dit software probleem heeft. Vanuit Google en android wordt aan een oplossing gewerkt.

Bij andere problemen die niet hierboven vermeldt staan, is het aan te raden om contact op te nemen met de klanten service.

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk