Hoe de slaapstand werkt van een E-reader of Tablet

Een E-reader of Tablet beschikt over de functie Slaapstand, deze stand zorgt ervoor dat uw apparaat "in slaap valt" bij inactiviteit of het sluiten van een hoes. Het doel hiervan is om de batterij consumptie te verminderen wanneer het apparaat niet in gebruik is. Een slaapstand is ook vaak geïntegreerd in een Laptop, Telefoon of PC.

Problemen met de slaapstand in combinatie met een hoes

Wanneer u een E-reader of tablet hoes heeft besteld bij 123BestDeal en deze is dicht te klappen, dan zal deze hoes beschikken over een functie waarbij de tablet of E-reader automatisch in slaapstand gaat bij dicht klappen van de hoes. De hoes heeft verder geen invloed meer op de slaapstand wanneer eenmaal gesloten of open. Mocht U problemen ervaren met de Slaapstand van uw apparaat dan ligt dit vaak aan een niet geïnstalleerde update (zie diverse fora op internet), of de wifi-instellingen, het resetten van uw toestel is vaak de oplossing. Door (verkeerde) wifi instellingen kan het zijn dat uw apparaat uit of in slaapstand gaat wanneer niet gewenst.

Problemen kunnen ook veroorzaakt worden door verkeerde slaapstand instellingen, hoe deze instellingen aan te passen zijn naar uw wensen wordt hieronder verder uitgelegd.

 

Handige sites

https://www.gebruikershandleiding.com/E-Reader/handleiding-3-118324.html - Op deze site kunt u de handleiding van uw desbetreffende E-reader vinden voor meer informatie.

https://www.gebruikershandleiding.com/Tablet-pc/handleiding-3-447376.html - Op deze site kunt u de handleiding van uw desbetreffende Tablet vinden voor meer informatie.

https://www.ereaders.nl/forums/topic/eerste-hulp-bij-problemen-met-je-ereader-vastgelopen-ereader/ - Op deze site kunt u een vastgelopen E-reader of Tablet verhelpen.

https://rsnijders.info/vakblog/2016/05/07/je-kobo-ereader-resetten/ - Op deze site wordt duidelijk gemaakt hoe een (Kobo) E-reader gereset kan worden mits nodig.

Hoe wordt de slaapstand geactiveerd? 

Inactief

De Slaapstand kan door meerdere parameters geactiveerd worden, een hiervan is inactieve tijd. Bij uw apparaat is in te stellen wanneer deze in slaapstand gaat bij inactiviteit, dus wanneer u deze niet gebruikt. Over het algemeen is dit een paar minuten, maar dit is naar eigen wil in te stellen. Uiteraard is dit ook uit te schakelen, hoe u dit moet doen kunt u verder in dit artikel lezen. 

Proximity Sensor

De slaapstand kan ook geactiveerd worden doormiddel van een "Proximity" sensor. Deze sensor meet of er een object of dergelijke dichtbij het apparaat is (over het algemeen enkel de voorkant van het apparaat). Een goed voorbeeld is de broekzak, wanneer bijvoorbeeld een telefoon in de broekzak gaat, dan meet de Proximity sensor dat er iets voor de telefoon zit (de broekzak), waarnaar het apparaat in slaapstand zal vallen. Dit kan ook met cases of hoesjes, wanneer u een hoesje dichtklapt neemt de sensor waar dat er een object voor zit en zal het apparaat in slaapstand gaan. Het apparaat wordt over het algemeen weer uit slaapstand gehaald wanneer de sensor weer merkt dat er geen hoes voorzit. Dit is echter afhankelijk van het apparaat zelf, de oudere apparaten beschikken wellicht niet over het automatisch aan gaan. Hoe U deze functie aan of uit kan zetten wordt verder in het artikel vermeld.

Magneet

Als laatste kan de slaapstand geactiveerd worden door een magneet, dit komt regelmatig voor in Laptops en Tablets/E-readers. Wanneer het apparaat een (sterk) magnetisch veld waarneemt, dan zal deze in slaapstand komen. Deze magneet sensor is vaak erg specifiek geplaatst, en zal dus niet geactiveerd worden bij een willekeurige magneet. In een laptop zit vaak een magneet rondom het toetsenbord, deze zit precies op de dichtklap plek van de magneetsensor rondom het scherm, waardoor deze in slaapstand gaat. Bij een Tablet of E-reader werkt het bijna hetzelfde. Een hoes beschikt vaak over een magneet, om zowel de hoes dicht te houden maar ook om deze sensor te activeren. Hierdoor zal het apparaat in slaapstand gaan wanneer de hoes dichtgaat!
Hoe U deze functie aan of uit kan zetten wordt verder in het artikel vermeld.

 

Slaapstand aan of uit zetten

Inactief

  1. Om deze slaapstand aan of uit te zetten gaat u eerst naar de instellingen van uw desbetreffende apparaat. 
  2. Zoek de Beeldscherm of Display instelling
  3. Onder het Kopje "Slaapstand" of "Sleep Mode" kunt u de gewenste tijd aanpassen of de complete functie uit zetten

Let wel, bij elke fabricant kan deze optie een andere benaming hebben, de meest gebruikte namen zijn: Slaapstand, Sleep Mode en Sleep.

 

Proximity Sensor

Het aan of uit zetten van deze sensor kan over het algemeen niet, wanneer het apparaat deze sensor heeft dan zal deze standaard aan staan. Het is mogelijk om deze sensor uit te zetten door middel van Jailbreaken of Rooten, echter supporten wij deze actie niet en zal dit ook niet uitgelegd worden. 

Sommige android apparaten hebben wel een functie waarbij er in te stellen is wanneer het scherm uitgeschakeld wordt door middel van de proximity sensor. 

  1. Ga naar uw instellingen en zoek op Display of Beeldscherm
  2. Hierbij staat de instelling "scherm uitgeschakeld laten"
  3. Deze instelling kunt u naar eigen wil aan of uit zetten

Let wel, deze functie kan meerdere benamingen hebben.

Magneet

Het aan of uitzetten van de magneet functie heeft vaak de naam Smart Cover, echter kan dit verschillen qua naam bij verschillende fabricanten

  1. Ga naar uw instellingen en zoek op algemeen
  2. Schakel de optie Vergendel/Ontgrendel of Smart Cover aan of uit

 

Mocht u verder nog problemen ervaren met de slaapstand van uw apparaat in combinatie met een hoes van 123BestDeal, dan kunt u altijd contact op nemen met onze klantenservice.

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk